Trotinete electrice Xiaomi

1. Xiaomi Mi Pro 2

Xiaomi Mi Pro 2 se bazează pe formula M365 de succes, care, la rândul său, a fost înlocuită recent de upgrade-ul 1S. Aici, clienții beneficieaza de cea mai lungă distanță (45 km ) și cea mai puternică tehnologie a motorului, care este capabilă să-și mărească producția la 600W km sub sarcini grele.

Xiaomi Mi Pro 2

– viteza maxima 25 km/h

– autonomie 45 km

– anvelope 8,5 inch

-putere motor: 300 w

-durata incarcare: 4 ore

-greutate maxima suportata: 100 kg

O mare parte din gama de scutere electrice Xiaomi Mi arată la fel, cu aluminiu de calitate aerospațială utilizat pentru majoritatea cadrului și mânerelor, în timp ce platforma principală, carcasa acumulatorului și aripa din spate sunt fabricate din materiale plastice robuste.
Pro 2 dispune de un far puternic cu LED-uri, precum și de o lumină de frână spate care poate fi comutată pe on permanent prin intermediul unei aplicații smartphone însoțitoare. Pentru a se alinia la noua legislație europeană, Pro 2 include, de asemenea, reflectoare frontale, laterale și posterioare pentru vizibilitate sporită.

Plierea unității este realizată cu ajutorul unui mâner cu eliberare rapidă de la baza tijei principale a ghidonului, care vede barele îndoite înapoi și agățate frumos pe un cârlig de plastic montat pe aripa din spate. Eliberarea rapidă pentru a inversa acest lucru, de asemenea, se dublează perfect ca un clopot. Frumos.

Deși anvelopele pneumatice pot fi o durere absolută în partea din spate pentru a le schimba pe aceste trotinete, ele fac diferența atunci când vine vorba de calitatea călătoriei, iar numerele de 8,5 inch prezentate aici fac o rulare foarte lină.

Punând Pro 2 lângă 1S vom remarca o mare diferență. Pro 2 este puțin mai înalt, iar platforma este puțin mai lată și mai lungă, dar există puține alte caracteristici fizice pentru a le distinge pe cele două. Principalul punct de diferență este pachetul de baterii cu litiu cu rază lungă de acțiune și un motor electric mai puternic ascuns sub platforma piciorului.

Adăugarea de anvelope pneumatice transformă călătoria unui e-scooter, iar numerele de 8,5 inch prezentate aici fac o treabă excelentă de călcare a denivelărilor de pe drum și de abordare a suprafețelor mai dure. Acestea pot fi greu de inlocuit, dar există o anvelopă de rezervă inclusă în ambalaj, iar unii comercianți online oferă pre-instalarea slime de protecție împotriva puncției. Păstrați-le pompate până la presiunea recomandata, pentru a evita apartamentele temute.

O platforma mai mare oferă o deplasare mult mai confortabilă pentru călătoriile pe distanțe mai lungi, ceea ce este ceva ce veți putea face cu ușurință pe Xiaomi Mi Pro 2. Autonomia oficială este fixată la 45 de km și, deși acest lucru depinde foarte mult de teren, de modul de pilotare și de cantitatea de frânare regenerativă pe care o apelați prin intermediul aplicației însoțitoare, credem cu tărie că este posibil să ajungeți undeva aproape de această cifră.

O săptămână solidă de explozii scurte în modul Sport abia a mâncat din durata de viață a bateriei și ar fi nevoie de un fanatic serios e-scuter pentru a încerca să se apropie de epuizarea bateriilor în naveta zilnică.

Ratingul de impermeabilizare IP54 înseamnă că este teoretic protejat împotriva stropirii cu apă din orice unghi, dar cei care se gândesc să se deplaseze în toate condițiile meteorologice ar putea dori să se uite spre e-scuterul Pure Air, deoarece poartă ratingul IP65 mai rezistent la apă.

În afară de asta, experiența de pilotaj este rapidă și netedă, cu accelerația sensibilă a degetului mare dovedindu-se ușor de manevrat, ceva ce nu poate fi spus pentru mulți rivali. Există, de asemenea, o frână cu disc hidraulic spate puternică și frânare regenerativă în motorul roții față, asigurând distanțele de oprire scurte.

Mi Pro 2 necesită aplicația Xiaomi Home smartphone pentru a funcționa, ceva ce nu este imediat evident atunci când despachetați scuterul. Există o serie de aplicații pe App Store și Google Play care sugerează că sunt compatibile cu gama de scutere Xiaomi, dar nu sunt.

Aplicația permite apoi utilizatorilor să blocheze de la distanță Mi Pro 2, ceea ce înseamnă că nu se va activa fără a asocia mai întâi aplicația. Există, de asemenea, opțiunea de a ajusta nivelurile de frânare regenerativă, de a avea lampa de spate pornită în mod constant și de a opera Cruise control, care, în esență, neagă necesitatea de a apăsa și de a accelera și reglează viteza scuterului, astfel încât să se croazieră cu lovitura ocazională.

Este o aplicație destul de simplă, dar una care oferă toate citirile esențiale privind nivelurile bateriei și distanța parcursă, în timp ce se ocupă de actualizările de firmware cu un efort minim.

Ca multe alte e-scutere de pe piață, există, de asemenea, mai multe moduri de condus care pot fi schimbate, care limitează în principiu viteza maximă. Un mod pietonal este, în esență, o deplasare lenta și este potrivita pentru zonele construite sau ocupate, în timp ce un mod standard „D” permite cea mai mare parte a puterii și un mod Full Fat Sports (sau „S”) dezlănțuie toți wați.

Este o atingere de siguranță curată, ceea ce înseamnă că pilotul nu trebuie să fie atât de atent cu accelerația atunci când împrejurimile devin puțin aglomerate. Selectarea modurilor este la fel de simplă ca apăsarea butonului de alimentare.

Acestea fiind spuse, este o astfel de placere pentru plimbare și motorul electric mai puternic al Pro 2 se poate potrivi riderilor mai grei, care ar putea găsi performanța sa este preferabilă față de 1S mai mici. Dar este încă oficial limitat la un călăreț 100kg. Modelul Pure Air Pro este mai rezistent la apă și poate suporta până la 120kg.

2. Xiaomi Mi 3

Xiaomi Mi Electric Scooter 3 vine cu un motor puternic de 300W, care atinge un vârf de 600W pentru a oferi un plus de putere. Ca urmare, poate face față înclinărilor de până la 16%. De asemenea, vine cu anvelope pneumatice 8,5inch, un far puternic de 2W și o autonomie de 30 km, pe lângă o aplicație utilă care include o funcție de blocare a motorului de la distanță.

– viteza maxima 25 km/h

– autonomie 30 km

– anvelope 8,5 inch

-putere motor: 300 w

-durata incarcare: 5,5 ore

-greutate maxima suportata: 100 kg

Scuterul vine în două culori atractive, Gravity Grey și Onyx Black, care este versiunea trimisă pentru revizuire.

Asamblarea este ușoară. După ce desfaceți scuterul, introduceți ghidonul pe tijă și fixați-l în poziție cu șuruburile și cheia Allen furnizate. Noul suport cu blocare rapidă are o clemă de siguranță pe care trebuie să o împingeți înainte de a se desface si de a se bloca în poziție. Ca și în cazul tuturor modelelor Xiaomi, configurarea este rapidă, întregul proces luând sub 10 de minute.

Xiaomi Mi Electric Scooter 3 arată elegant și elegant. Da, cablurile de frână albastre ies din fiecare capăt al tijei, dar sunt ferm fixate și arată bine. Tija din aluminiu a scuterului este subțire, iar puntea este compactă, dar suficient de mare pentru a se potrivi confortabil ambelor picioare în timpul călătoriei.

Afișajul subțire cu LED-uri este bine proiectat și integrat frumos în partea superioară a tijei. Butonul de alimentare se dublează ca selector de mod și este, de asemenea, utilizat pentru a porni și opri farul. Vorbind despre puternicul far de 2W care este unul dintre cele mai strălucitoare de pe piață.

Frâna manuală se află la îndemâna ghidonului din stânga, iar accelerația de accelerație este la dreapta. Caracteristicile de siguranță includ o lumină de avertizare spate cu LED și reflectoare mari în față și în lateral. Scuterul are, de asemenea, o frână cu disc cu două plăcuțe pentru frânarea rapidă.

Există trei moduri de pilotare – Pedestrian, Drive și Sport – reprezentate pe afișaj printr-o figură de mers pe jos, D și, respectiv, S. Scuterul este setat în mod implicit la modul pedestru, care are o viteză maximă de doar 5 km și este proiectat pentru utilizare atunci când călătoriți în zonele aglomerate. Drive-ul este setat pentru a atinge viteze de 20 km/h, iar Sport Nudge-urile de până la 25 km/h. De asemenea, vizibile pe ecran sunt nivelul bateriei si viteza trotinetei.

O aplicație mobilă la indemana gratuită deblochează, de asemenea, o serie de caracteristici suplimentare. După ce descărcați aplicația pentru prima dată și vă conectați prin Bluetooth, trebuie să vizionați un videoclip de siguranță, după care vi se permite să accesați funcții care vă arată cât de mult a mai rămas nivelul bateriei (ca procent) și distanța totală de călătorie.

Aplicația vă permite, de asemenea, să blocați scuterul de la distanță. Din păcate, Cruise control nu este disponibil în mod implicit pe scuter, nici nu poate fi activat din cadrul aplicației. În timp ce aceasta nu este o caracteristică de make-or-break, este cu siguranță util pentru a da degetul o pauză de la accelerație, mai ales atunci când merge pentru perioade lungi de timp.

O nouă caracteristică a Xiaomi Mi Electric Scooter 3 este modul de somn. Scuterul intră automat în acest mod atunci când bateria rămasă este sub 30% și nu ați folosit scuterul timp de 10 zile consecutive. Acest mod este conceput pentru a prelungi durata de viață a bateriei și este un plus inteligent, mai ales că majoritatea oamenilor nu vor călători la fel de des în lunile mai reci.

Ca majoritatea celorlalte scutere electronice de pe piață, tot ce este necesar pentru a vă mișca este o pornire și o apăsare a accelerației. Schimbarea dintre cele trei moduri se face cu ușurință prin apăsarea butonului de alimentare de două ori, dar vă recomandăm să faceți acest lucru înainte de a porni.

În timp ce modul pedestru vă va economisi o anumită energie a bateriei, este puțin probabil să doriți să călătoriți încet pentru mult timp. Modul de conducere este minunat să vă familiarizați cu e-scooter, dar am trecut rapid la modul Sport. Chiar și la viteza maximă, Xiaomi se simte plantat și ușor de controlat.

Frâna spate cu disc cu două plăcuțe este excelentă, permițând o oprire rapidă în câteva secunde, cu un șoc minim.

3. Trotineta electrica pliabila Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

– viteza maxima 25 km/h

– autonomie 55 km

– anvelope 10 inch

-putere motor: 350 w

-durata incarcare: 7 ore

-greutate maxima suportata: 120 kg

Scooterul electric Xiaomi 4 Pro este acum mai mare. Este cu 60 mm mai înalt, cu 68 mm mai lung, are un ghidon cu 54 mm mai lat  si o punte cu 19 mm mai lata.Xiaomi Electric Scooter 4 Pro a adoptat materialul incredibil de puternic din aliaj de aluminiu de calitate aerospațială pentru cadru, făcând scuterul extrem de durabil și ușor.Actualizat la noua anvelopă Xiaomi DuraGel, care folosește structură fără tub și gel auto-etanș, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la perforarea anvelopei. De asemenea, dimensiunea îmbunătățită a anvelopei la 10 inchi vă va oferi o performanță mai bună de absorbție a șocurilor pe drumurile accidentate, făcându-vă călătoria mai lină și mai confortabilă.

Sistemul de recuperare a energiei cinetice (KERS) a suferit o modernizare completă, iar eficiența sa de conversie a energiei a fost îmbunătățită în mod constant. Acest sistem inovator poate recupera energia cinetică produsă de frânările și deplasările fără motor ale vehiculului și o poate transforma în energie electrică utilizabilă. Acest lucru îmbunătățește semnificativ intervalul de croazieră al vehiculului.

Un aspect important al sistemului KERS este flexibilitatea sa. Eficiența recuperării energiei poate fi ajustată prin intermediul aplicației Xiaomi Home, astfel încât să se întâlnească nevoile individuale de călătorie ale fiecărui utilizator. Acest lucru înseamnă că sistemul poate fi optimizat pentru performanță sau eficiență, în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui utilizator.

În concluzie, sistemul KERS modernizat este un pas important înainte în ceea ce privește eficiența vehiculelor. Recuperarea energiei cinetice și transformarea acesteia în energie electrică utilizabilă îmbunătățește intervalul de croazieră al vehiculului și oferă utilizatorilor flexibilitatea de a ajusta eficiența sistemului în funcție de nevoile lor individuale. Este un pas important spre un viitor mai verde și mai sustenabil pentru transportul pe calea rutieră.

Tablou de bord multifunctional

Afișare în timp real a 8 tipuri de date: viteza, modul de viteză, puterea, starea blocării și alte informații de conducere. Aspectul a fost optimizat, astfel încât să fie mai intuitiv de vizualizat.

Rezistența moderată a clapetei de accelerație și feedback-ul în timp util fac viteza de condus mai ușor de controlat și accelerația mai lină.

Control cu ​​un singur buton al întregului scuter*

Butonul nu numai că pornește și oprește alimentarea, dar poate fi folosit și pentru a comuta între modurile de viteză și pentru a aprinde și stinge farul.

Ghidonul este realizat din material TPR pentru o prindere mai confortabila.

Far ultra-luminos de 2,5 W! Fără orbire, iluminare mai confortabilă Noul far de 2,5 W cu luminozitate ridicată îmbunătățește siguranța la condus noaptea. Designul nou al unghiului de difuzie a luminii păstrează lumina sub linia de vizualizare pentru a evita orbirea farurilor.

Lampă spate îmbunătățită, mai mare și mai luminioasă Lampa din spate se aprinde automat când este pornit farul și clipetează la frânare pentru a alerta pietoni și vehicule din spate. Are și o funcție de reflector pentru siguranță.

Sistem de frânare dublă față și spate, distanță de frânare mai scurtă Roata din față are sistem E-ABS de frânare antiblocare regenerativă, iar roata din spate are frână cu disc mai mare, de 130 mm, și sistemul de frânare față și spate acționează simultan, scurtând distanța de frânare.

Vizibilitate mai mare, siguranță mai mare Reflectoare adăugate în față, pe laterale și pe lampa din spate cresc vizibilitatea nocturnă pentru siguranță.

Xiaomi Home App – managerul inteligent al conducerii Conectează scuterul electric Xiaomi 4 Pro la aplicația Xiaomi Home prin Bluetooth pentru a verifica starea vehiculului, informații despre baterie, kilometraj, controla luminile, bloca motorul, actualiza firmware-ul și mai multe.

Primul scuter din lume cu certificare UL IoT Security Rating Gold Scuterul electric Xiaomi 4 Pro este primul cu certificare IoT Security Rating Nivel 3 (Gold).

Cod QR unic Fiecare dispozitiv are un cod QR unic, oferind un nivel suplimentar de autentificare.

Cip de securitate MJA1 Cipul MJA1 oferă securitate hardware și autentificare puternică pentru conexiunea cu doar aplicația Xiaomi Home.