KUGOO Kirin S1 Pro review

KUGOO Kirin S1 Pro – trotineta ieftină

KUGOO Kirin S1 Pro, una dintre cele mai populare trotinete electrice de buget disponibile în Europa și Asia. Vom trece prin tot ceea ce este bun și nu atât de bun, și vom vedea ce ar putea avea sens pentru tine să iei în considerare.

KUGOO Kirin S1 Pro

Performantele sunt ok, nimic care să vă dea pe spate, dar suficient pentru navetiștii de zi cu zi, cicliștii ocazionali, tinerii profesioniști, elevii de liceu sau de colegiu sau oricine caută un hobby distractiv și accesibil.

Mai important, trotineta este foarte ușoară în greutate și are dimensiuni foarte mici pliată, ceea ce o face și mai buno pentru navetiști, în special pentru cei care trebuie să ia trotineta cu ei în autobuz sau tren.

Despachetare, asamblare, manual de utilizare

Trotineta KUGOO Kirin S1 Pro ajunge într-o cutie avand brandul la vedere, iar fiecare parte este înfășurată individual și bine protejată împotriva deteriorării la livrare.

Pachetul va include:

-trotineta (aproape complet asamblată)
-ghidon
-încărcător
-cheie imbus și șuruburi
-portbagaj de depozitare
-manual de utilizare
-certificat de garanție

Singura operatie de montare va fi conectarea ghidonului cu tija. Acesta este un proces foarte simplu, care durează doar câteva minute.

Cu toate acestea, după asamblare, vă recomandăm să nu vă grăbiți să porniti la plimbare imediat. În schimb, asigurați-vă că bateria este complet încărcată, toate șuruburile și piulițele sunt înșurubate și fixate strâns, iar frânele sunt complet operaționale.

Acesta este una dintre puținele trotinete electrice care vine cu un spatiu de depozitare, ceea ce este printre cele mai folositoare accesorii pe care o trotineta electrica le poate avea în opinia mea.

Cum sa folosesti KUGOO Kirin S1 Pro?

Trotineta este pornit printr-o apăsare lungă a butonului de alimentare, apoi o singură apăsare comută modul de viteză, în timp ce o apăsare dublă comută luminile. O apăsare lungă oprește trotineta.

Ecranul afișează:

viteza curentă (în sistemul dvs. de unități preferat)
nivelul bateriei (4 linii)
mod viteză
stare lumină
coduri de eroare

Ca de obicei, butonul de accelerație este pe ghidonul din dreapta, în timp ce butonul de frână este pe cel din stânga.

Dacă țineți accelerația timp de 6 secunde sau mai mult, veți activa funcția de control al vitezei de croazieră, iar scuterul dvs. va călători fără a fi nevoie să apăsați accelerația până când fie o apăsați din nou, fie utilizați frâna.

Scuterul are 3 moduri de viteză, fiecare cu limita de viteză corespunzătoare:

-albastru – 10 kmh
-portocaliu – 15 kmh
-roșu – 25 kmh.

In altă ordine de idei trotineta este kick-to-start, și va trebui să impingeti cu piciorul de pe sol și apoi a accelera. În caz contrar, accelerația nu se activează (ceea ce este o caracteristică de siguranță excelentă și, de asemenea, economisește o cantitate surprinzător de mare de energie a bateriei). Dacă nu vă place această caracteristică, o puteți dezactiva prin intermediul aplicației și puteți transforma trotineta într-una cu pornire zero.

Caracteristici

– viteza maxima 30 km/h

– autonomie 30 km

– anvelope 8 inch

-putere motor: 350 w

-durata incarcare: 4 ore

-greutate maxima suportata: 120 kg

Kugoo Kirin S1 Pro oferă o călătorie foarte lină și stabilă pentru o trotineta cu anvelope solide. Desigur, nu ne putem aștepta la aceeași calitate a călătoriei ca în cazul trotinetelor pneumatice. Cu toate acestea, din toate trotinetele cu anvelope solide, Kugoo Kirin oferă una dintre cele mai plăcute plimbări.

Calitatea de construcție a trotinetei salvează, de asemenea, ziua si aici. Chiar dacă trotineta este relativ mică, este încă foarte robustă. Acest lucru îi conferă stabilitate și integritate structurală, ceea ce contribuie la experiența generală a utilizatorului și la fluiditatea călătoriei.

Trotineta este disponibilă în două modele de culoare:

-negru, cu detalii portocalii
-alb-negru, de asemenea, cu detalii portocalii
Are un aspect distinct, iar un ochi instruit va recunoaște că acesta nu este același trotinetă plictisitoare pe care toată lumea și bunicii lor le dețin astăzi. Detaliile portocalii sunt probabil cea mai evidentă caracteristică a acesteia și oferă trotinetei un aspect vibrant, entuziast, prietenos.

Probleme si detalii de stiut inainte de cumparare

Kugoo Kirin S1 Pro este o trotineta surprinzătoare de bună pentru prețul său și există doar câteva probleme potențiale pe care ar trebui să le cunoașteți dacă vă gândiți să cumpărați.

Cel mai mare compromis pe care va trebui să-l luați în considerare în avans este dacă aveți nevoie de anvelope solide. Acestea sunt excelente pentru locurile cu condiții de drum proaste, deoarece nu vor suferi ințepături, dar rețineți că prețul pe care îl veți plăti pentru lucrul ăsta va reduce confortul călătoriei.

Motor, viteza si pantă urcare

Kugoo Kirin S1 Pro este destul de puternică pentru o trotinetă atât de mică și accesibilă. Cu un motor fără perii al butucului de tracțiune spate de 350 wați, acesta fie se potrivește, fie depășește performanțele tuturor navetiștilor populari de acolo.

Viteza maximă oficială a Kugoo Kirin S1 este de 25 kmh, așa cum a susținut Kugoo. Neoficial, proprietarii spun că trotineta atinge viteza maximă foarte repede și doar un motociclist mai greu a raportat că scuterul nu este capabil să livreze viteza maximă promisă.

Trotineta accelerează, de asemenea, destul de repede și puteți ajunge la viteza maximă în aproximativ 6-7 secunde atunci când bateria este plină.

Unghiul de urcare specificat al trotinetei este de 15 de grade. Rapoartele utilizatorilor despre acest stat nu sunt la fel de comune, dar cele câteva care există afirmă că trotineta urcă bine și nu va avea probleme în cucerirea dealurilor ușoare până la moderate. Deoarece motorul este integrat în roata din spate, trotineta va avea un cuplu ușor mai bun, ceea ce ajută cu siguranță la urcare.

Bateria si incarcarea

Bateria lui Kugoo Kirin S1 Pro este pe litiu de 18650, 36 volți, 6 amperi.

Kugoo afirmă că încărcarea poate dura între 4 și 6 de ore, dar pe baza experienței mele și a rapoartelor utilizatorilor, acest timp va fi de obicei între 5,5 și 6,5 de ore, mai ales că bateria trotinetei începe să îmbătrânească un pic.

Mufa încărcătorului este situat în partea din stânga față a punții, protejat de apă și murdărie cu un capac din plastic. Se recomandă insistent să utilizați numai încărcătorul original. Ca de obicei, în timpul încărcării, lumina indicatoare de pe încărcător va fi roșie, iar când bateria este complet încărcată, aceasta va deveni verde.

Distanta parcursă si navetă

Autonomia oficială a lui Kugoo Kirin S1 Pro este de 25 km la o singură încărcare a bateriei.

Rapoartele utilizatorilor confirmă în mare măsură această afirmație, deși există câțiva proprietari care raportează că nu pot obține această distantă (ceea ce este destul de comun cu majoritatea trotinetelor).

Autonomia este suficientă pentru majoritatea navetiștilor zilnici să ajungă la destinație și înapoi acasă cu o singură încărcare a bateriei. Acest lucru, împreună cu faptul că trotineta este foarte compactă și ușoară în greutate (pentru cei care trebuie să-l ia într-un autobuz sau tren), face Kugoo Kirin S1 Pro o opțiune excelentă de navetă.

Frâne și siguranță

Trotineta dispune de un sistem redundant de frânare dublă, cu o frână electronică care oprește motorul din roata din spate și o frână de aripă spate care poate fi utilizată fie ca frână de urgență, fie o frână suplimentară pentru cea mai scurtă distanță de frânare.

Distanța de frânare a trotinetei este între 4 și 5 metri.

Frâna electronică are funcția de frânare regenerativă, care restabilește un pic de baterie de fiecare dată când frânați sau călătoriți fără accelerare.

Anvelope și suspensie

Kugoo Kirin S1 Pro vine cu anvelope din cauciuc solid de 8 inch.

Avantajul major cu aceste anvelope, desigur, va fi faptul că acestea nu vor merge niciodată desumflate.

Un alt avantaj este că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la întreținere și presiunea în anvelope. Ar trebui să le verificați ocazional pentru uzură și este posibil să trebuiască să le înlocuiți dacă se uzează prea mult, dar, de obicei, durează ani înainte de a începe să se întâmple.

Ca de obicei, cel mai mare dezavantaj al acestui tip de anvelope va fi confortul redus al călătoriei. Nu numai că anvelopele sunt solide, dar diametrul lor nu este, de asemenea, atât de mare (media pentru scuterele de navetiști este de 8,5 inci).

Kugoo Kirin S1 încearcă să atenueze puțin această problemă cu o suspensie mică cu arc pe partea din față, între tijă și roată. Acest lucru face ca plimbările să fie mai bune, dar nu cu mult.

În opinia mea, acesta este cel mai mare dezavantaj al Kugoo Kirin S1, sau mai degrabă, cel mai mare compromis la care va trebui să vă gândiți.

Rezistența la apă și nivelul IP

Kugoo Kirin S1 Pro are un rating de protecție de IP54. Aceasta înseamnă că trotineta este foarte rezistentă la contactul cu apa.

Din punct de vedere tehnic, nu este impermeabil prin definiție, deoarece aceasta înseamnă că ar putea fi scufundat în apă și ar putea continua să funcționeze corect. Cu toate acestea, un rating de IP54 înseamnă, de obicei, că ar trebui să încercați și să evitați mersul în ploaie, dacă este posibil, dar dacă trebuie să faceți acest lucru, trotineta dvs. va fi bine 99% din timp. Ai grijă dacă ai de gând să faci asta, deoarece anvelopele solide au o tracțiune mai slabă și trotineta ta poate aluneca ușor.

Lumini și mersul pe timpul nopții

Trotineta are un far LED care nu este foarte luminos, dar este suficient de bun pentru a merge pe timp de noapte.

De asemenea, are lumini de frână pe apărătoarea de noroi spate și pe partea din față, care luminează intermitent de fiecare dată când utilizați frâna.

În plus, vine și cu mai multe autocolante reflectorizante, care ar putea fi folositoare in anumite conditii.

Lasă un comentariu