TROTINETA ELECTRICĂ 50 km/h KUGOO G2 PRO––»review

TROTINETA ELECTRICĂ 50 km/h KUGOO G2 PRO

POVESTEA KUGOO

Marca Kugoo este cunoscută în Europa de către pasionații de trotinete electrice, iar modelele lor sunt printre cele mai populare datorită raportului calitate-preț excelent. Însă, acest lucru nu a fost întotdeauna așa.

În urmă cu câțiva ani, numele Kugoo nu era cunoscut și poate ar fi fost ignorat în favoarea brandurilor globale precum Xiaomi și Ninebot. Cu toate acestea, Kugoo a lucrat constant și a lansat modele de trotinete de succes, câștigându-și reputația în piață. Toate modelele lor sunt bine concepute, cu o viziune clară și sunt accesibile ca preț.

Astăzi, Kugoo este considerat un rival serios pentru cele două branduri de top, poate chiar depășindu-le în popularitate. Modelul G2 Pro este una dintre cele mai bune opțiuni de pe piața actuală, ceea ce spune multe despre calitatea și valoarea produselor Kugoo.

TROTINETA ELECTRICĂ KUGOO G2 PRO

– viteza maxima 50 km/h

– autonomie 50 km

– anvelope 10 inch

-putere motor: 800 w

-durata incarcare: 6 ore

-greutate maxima suportata: 130 kg

DE CE MODELUL KUGOO G2 PRO?

Spre deosebire de majoritatea trotinetelor electrice, Kugoo G2 Pro nu poate fi considerată un model de buget, deși raportul calitate-preț rămâne excelent.

Această trotinetă electrică se remarcă prin durabilitate, versatilitate și calitatea puternică, fiind echipată cu o gamă completă de caracteristici și specificații bine echilibrate. Cu toate acestea, acest model se îndreaptă mai mult spre segmentul avansat al pieței decât spre cel pentru începători.

Kugoo G2 Pro este ideală pentru cei care caută performanțe chinezești brute, fără a-și epuiza economiile. O trotinetă cu caracteristici și performanțe similare ar putea costa dublu față de prețul acesteia. Prin urmare, Kugoo G2 Pro poate fi descrisă ca o trotinetă electrică cu putere medie, cu un preț accesibil.

Această trotinetă electrică are anvelope capabile să facă față cu ușurință plimbărilor off-road. De asemenea, poate suporta multe alte provocări precum terenuri accidentate sau drumuri proaste.

Cel mai mare avantaj al lui Kugoo G2 Pro este autonomia sa mare, de 50 km/31 mi. Această caracteristică face ca trotineta să fie perfectă pentru navetă sau pentru plimbări lungi și distractive.

ce contine pachetul

Pachetul cântărește 26 kg și include:

  • Trotineta electrică Kugoo G2 Pro
  • ghidon
  • trusă de instrumente și șuruburi
  • încărcător
  • manual de utilizare
  • card de garantie

Asamblarea trotinetei este un proces simplu, care implică doar instalarea ghidonului în pipă și fixarea celor două șuruburi. Cu toate acestea, este recomandat cu insistență să efectuezi o verificare rapidă a mai multor alte elemente, pentru a te asigura că trotineta a fost livrată fără daune. Această verificare include asigurarea că nu există șuruburi slăbite, că bateria este încărcată, că anvelopele sunt umflate corespunzător și că frânele sunt operaționale și suficient de puternice pentru a corespunde nevoilor tale.

Utilizarea trotinetei electrice Kugoo G2 Pro este foarte simplă. Aceasta are un sistem de pornire zero, iar cele două lucruri pe care trebuie să le faci pentru a începe să conduci sunt să pornești trotineta și să apeși pedala de accelerație.

Kugoo G2 Pro vine cu 3 moduri de viteză (Eco, Standard, Turbo), fiecare cu propriile lor limite de viteză.

Această trotinetă electrică este destul de puternică, așa că va trebui să rămâi concentrat pe plimbare tot timpul. De asemenea, este important să îți amintești să porți întotdeauna o cască, preferabil una care oferă o protecție mai mare.

Experimentarea deținerii și condusului trotinetei electrice Kugoo G2 Pro este similară cu cea a unei superputeri. Cu o punte înaltă și puternică sub tine, când apeși pedala de accelerație, simți o explozie de energie în timp ce motorul trotinetei electrice scoate un sunet puternic și distinctiv. Această experiență este unică. Trotineta are anvelope mari, umplute cu aer, suspensie excelentă și o putere impresionantă. Această combinație oferă o călătorie lină și confortabilă.

ACCELERATIE SI VITEZA

Kugoo G2 Pro este capabilă să atingă o viteză maximă oficială de 50 km/h , însă trebuie să ținem cont că această viteză este obținută în condiții ideale de laborator. Totuși, testele și rapoartele utilizatorilor confirmă că trotineta poate ajunge în medie undeva în jurul valorii de 48-49 km/h. Câteva persoane au raportat chiar și viteze mai mari de 50 km/h, astfel încât putem spune cu încredere că viteza maximă reală este apropiată sau chiar aceeași cu cea anunțată. În cazul unor cicliști mai grei, viteza maximă raportată a fost de 45 km/h sau chiar mai puțin.

În ceea ce privește accelerația, aceasta este destul de bună, însă trotineta are nevoie de timp pentru a atinge viteza maximă, deoarece accelerația este treptată.

BATERIE, ALIMENTARE SI AUTONOMIE

Bateria trotinetei Kugoo G2 Pro este o baterie cu litiu 18650, având o tensiune de 48 V și o capacitate de 13 Ah, echivalentul a 624 Wh. Aceasta este amplasată în partea de jos a punții trotinetei și este bine protejată împotriva intemperiilor.

Portul de încărcare este situat în capătul din spate stânga al punții, fiind acoperit de un capac de plastic. Totuși, locația acestuia este neobișnuită, deoarece este expus la murdărie și lichidul aruncat de roata din spate. Este important să curățați portul de încărcare regulat și să nu încărcați trotineta imediat după utilizare.

Potrivit producătorului, trotineta electrică Kugoo G2 Pro ar trebui să se încarce în 4-6 ore. Totuși, utilizatorii au raportat că timpul real de încărcare este între 5,5 și 6,5 ore, conform datelor empirice și rapoartelor.

Kugoo G2 Pro are o rază oficială de acțiune de 50 km / 31 mi, confirmată de câteva teste independente efectuate de utilizatori.

Este important să menționez că toți proprietarii au respectat limita de greutate a trotinetei și că există și câteva rapoarte de testare care sugerează intervale mai apropiate de 47 km . Acest lucru este destul de comun pentru specificațiile trotinetelor electrice, indiferent de model, dar este important să fii conștient de faptul că autonomia oferită de trotineta electrică poate fi mai mică decât cea anunțată, chiar dacă se apropie de 50 km .

PUTERE

Trotineta electrică Kugoo G2 are tracțiunea spate, iar motorul butuc BLDC este integrat în roata din spate, oferind un nivel de putere de 800 Watt. Deși Kugoo nu a specificat dacă aceasta este puterea reală sau de vârf, performanța trotinetei și comparația cu specificațiile altor trotinete electrice sugerează că aceasta este cel mai probabil nivelul maxim de putere.

FRÂNE

Trotineta electrică Kugoo G2 Pro este dotată cu un sistem de frânare dublă foarte sigur și puternic. Ambele frâne sunt de tip disc și, de obicei, vin presetate la o sensibilitate și o capacitate de răspuns ridicate. Cu toate acestea, sensibilitatea lor poate fi ajustată cu ușurință prin reglarea șuruburilor.

Având un sistem de frânare redundant și ușor de reglat, Kugoo G2 Pro este considerată o trotinetă electrică extrem de sigură, cu o distanță de frânare de 4 metri.

Este recomandat să folosești întâi frâna din spate atunci când oprești de la o viteză mare, deoarece frânarea cu frâna din față poate provoca răsturnarea trotinetei electrice. Dacă ai experiență cu biciclete sau alte tipuri de trotinete, acest lucru poate fi deja cunoscut pentru tine.

SUSPENSIA SI ROTILE

Trotineta electrică Kugoo G2 Pro se remarcă prin sistemul său puternic de suspensie, cu arc dublu și amortizoare pe ambele roți.

Acest lucru face ca experiența de condus să fie foarte confortabilă, indiferent de tipul de drum sau stradă pe care te afli. Chiar și gropile și denivelările profunde nu sunt o problemă pentru acest model de trotinetă electrică. De fapt, atât suspensia, cât și anvelopele sunt concepute pentru a face față plimbărilor off-road, iar orice obstacol, cum ar fi trotuare sau crăpături din stradă, vor fi ușor de traversat cu Kugoo G2 Pro.

Kugoo G2 Pro dispune de anvelope pneumatice cu un diametru de 10 inch, un profil lat și modele adânci, ceea ce o face practic o trotinetă electrică pentru offroad, chiar dacă nu este comercializată ca atare. În plus, calitatea anvelopelor este foarte bună, iar nivelul de zgomot produs de acestea este aproape imperceptibil în timpul mersului. Acestea sunt fabricate de Yuanxing, iar presiunea ideală în anvelope este de 30 PSI. În ansamblu, anvelopele reprezintă un alt avantaj semnificativ al acestui model.

ECRAN

Ecranul central LED al trotinetei electrice Kugoo G2 Pro este impresionant prin dimensiune și ușurința de a citi informațiile afișate. Amplasat central pe ghidon, acesta dispune de o luminozitate puternică și un contrast ridicat, asigurând vizibilitatea informațiilor chiar și în zilele cu lumină puternică.

Acest ecran afișează o multitudine de informații utile pentru călătorii, inclusiv viteza curentă (în sistemul de unitate preferat), modul de viteză, viteza maximă și medie a călătoriei, nivelul de încărcare a bateriei, procentul de încărcare, odometrul (distanta parcursa), starea luminilor, codurile de eroare și voltajul.

Pe ghidonul din partea stângă a trotinetei găsim maneta de frână pentru roata din spate, împreună cu toate comenzile și butoanele. Acestea includ butonul de pornire/oprire, butonul de meniu și de setare, precum și butoanele pentru a mări sau micșora viteza. De asemenea, ghidonul din partea stângă are și butoane pentru claxonare (galben) și iluminare (roșu).

DEZAVANTAJE

Atunci când iei în considerare achiziționarea trotinetei electrice Kugoo G2 Pro, este important să iei în considerare câteva aspecte. Deși nu există defecțiuni majore sau erori de proiectare, există compromisuri și probleme minore care trebuie luate în considerare.

Un aspect problematic este lipsa unui mecanism de blocare atunci când trotineta este pliată. Chiar dacă inginerii au presupus că trotineta nu va fi purtată într-o mână prea des, această caracteristică de bază lipsește și poate fi incomod pentru utilizatori.

În ceea ce privește transportul, trebuie menționată greutatea de 23 kg și volumul destul de mare, ceea ce face dificilă plasarea trotinetei în anumite locuri și transportul acesteia cu ambele mâini. Totuși, autonomia mare a trotinetei poate compensa această problemă, iar utilizatorii nu vor trebui să o transporte atât de des.

O altă problemă minoră este locația portului de încărcare, care ar trebui să fie plasat într-un loc mai puțin expus la murdărie și gunoi care pot deteriora trotineta. Cu toate acestea, până în prezent, nu s-au raportat probleme majore din cauza acestei probleme.

În cele din urmă, unele rapoarte au semnalat probleme cu citirile de pe ecran, în special cu nivelul bateriei, dar producătorul a declarat că aceasta este o problemă care a fost remediată în versiunile mai noi ale trotinetei.

Lasă un comentariu