INOKIM Light 2 Review

INOKIM Light 2

Pentru o trotineta ultra-portabil, nu există nimic pe piață care să poată concura cu Inokim Light 2. Totul, de la tija telescopică subțire, de tip samurai, până la curbura aripii spate și totul între ele, este proiectata cu profesionalism, având în vedere funcționalitatea. Tija telescopică, ghidonul pliabil și designul compact fac ca Light 2 să fie ușor de transportat, în timp ce ghidonul ușor măturat, centrul coborât al punții gravitaționale și anvelopele de 8,5 inch oferă o călătorie confortabilă pe terenul urban. În cazul în care Inokim Light 2 se luptă, totuși, este în performanța sa. Viteza sa de vârf scăzută și accelerația lentă au lăsat-o oarecum în jos în comparație cu alte trotinete la prețuri similare.

Există un singur tip de conducator care se va potrivi cu Inokim Light 2, și anume oricine caută o trotineta ultra-portabila pentru oraș.

INOKIM Light 2

– viteza maxima 35 km/h

– autonomie 35 km

– anvelope 10 inch

-putere motor: 350 w

-durata incarcare: 5 ore

-greutate maxima suportata: 100 kg

După succesul lansării sale cu mulți ani în urmă, a fost actualizata pentru 2022 pentru a avea un rating de rezistență la apă de IPX4 și o anvelopă spate never-flat pentru a asigura o durabilitate sporită. Ambele upgrade-uri sunt adăugiri binevenite, deoarece niciuna dintre celelalte trotinete în stil navetist ale INOKIM nu le are. Cea mai notabilă îmbunătățire – ratingul IPX4 – este ceva ce am subliniat ca un dezavantaj al fratelui său mare, INOKIM Quick 4, care, în ciuda faptului că au fost comercializate și de către navetiști, nu au avut acreditările de protecție a vremii, care sunt atât de cruciale pentru trotinetele care sunt menite să reziste provocărilor de mediu cu care vin in contact zi de zi.

În timp ce versiunea anterioară Inokim Light 2 a fost limitată la condiții de condus uscat, noua versiune 2022 este bine echipată pentru a face față oricărei condiții meteorologice pe care o puteți folosi cu ea, fără a mai menționa faptul că frânele funcționează bine în toate condițiile.

Cu toate acestea, există un subset de conducatori pentru care Inokim Light 2 nu este bun. Din cauza lipsei de viteză, sunt reticent să o recomand cuiva care dorește o trotineta pentru a-și pompa adrenalina și, din cauza lipsei de suspensie, nu pot recomanda utilizarea pe drumuri accidentate (cu excepția cazului în care este o mică secțiune a navetei dvs.).

Merita pretul?

Ca și în cazul tuturor modelelor INOKIM, dacă credeți că Light 2 merită prețul său, va depinde de ceea ce căutați de la o trotineta.

Dacă doriți o trotineta bine construita și ușor de folosit, ceea ce înseamnă că este ușor de transportat și confortabila de condus în medii urbane, atunci Light 2 este o opțiune bună și merită prețul de 3000 lei.

Aceasta menține reputația stelară a INOKIM, iar combinația sa de calitate a construcției și portabilitate este ceea ce o face atractiva pentru atât de mulți piloți. Ambii factori joacă un rol important în prețul său. Este cea mai ușoara (13,5 kg) trotineta cu ghidon pliabil, o tijă telescopică și un mecanism de pliere intuitiv. Prin comparație, rivalii săi cei mai apropiați – Apollo City și EMOVE Touring – cântăresc cu 4 kg mai mult (18 kg în total).

Nu este cea mai ieftina, dar în ceea ce privește calitatea și longevitatea, merită prețul, făcându-o o trotineta portabila de ultimă oră.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că Inokim Light 2 nu are performanță în comparație cu trotinetele care au un preț similar. Deci, dacă sunteți în căutarea unui model rapid sau intenționați să călătoriți pe un teren mai dur decât șoseaua sau trotuarul dvs. mediu, defectele sale se vor dezvălui și este posibil să nu puteți justifica prețul ridicat.

Design

Ghidon

Ghidonul de pe Inokim Light 2 este compact, elegant și ușor de utilizat. La fel ca toate modelele INOKIM, ghidonul este fabricat din același aluminiu turnat ca și tija, ceea ce adaugă la calitatea lor și conferă cockpitului o senzație premium. Ceea ce îmi place la Light 2 este că ghidonul este înclinat ușor înapoi, oferindu-vă o senzație mai ergonomică.

Un domeniu de care nu sunt un mare fan, totuși, sunt mânerele de spumă. În timp ce își fac treaba și sunt oarecum confortabil, aș fi preferat ca acestea să fie din cauciuc, mai ales având în vedere eticheta de preț premium.

Trecând pe accelerația degetului mare, aceasta este o altă caracteristică excelentă a Inokim Light 2. De fapt, este unul dintre cele mai bune de acest gen, al doilea după accelerația INOKIM Quick 4. Datorită poziționării, formei și aderenței sale, menținerea acesteia pe o perioadă lungă de timp este confortabilă.

Nu în ultimul rând, afișajul LCD simplu se mândrește cu locul de lângă accelerație. În timp ce își îndeplinește scopul îndeplinindu-și rolul de dispozitiv ușor de utilizat, care vă permite atât să țineți cont de statisticile dvs. de călătorie, cât și să modificați setările trotinetei(de exemplu, reglarea vitezei maxime), nu câștigă niciun premiu de design cu carcasa sa de plastic depășită.

Cadru

Sunt un mare fan al stilului INOKIM, iar Light 2 urmează exemplul. De la tija telescopică subțire, de tip samurai, până la curbura aripii din spate și totul între ele, totul este o operă de artă.

Aspectul general al modelului Inokim Light 2 este similar cu cel al celorlalte modele INOKIM – cum ar fi Quick 3. Chiar și detaliile mai mici, cum ar fi accentele roșii de pe ghidon, cablurile de culoare verde lime și brandul elegant care se dezvăluie pe măsură ce trageți telescopica în sus, au fost executate cu precizie.

Și asta mă duce la cele cinci opțiuni de culoare – negru, alb, albastru, verde și Orange. Spre deosebire de majoritatea trotinetelor pe care le revizuim, INOKIM este una dintre puținele mărci care condimentează vopseaua modelelor lor prin forjarea tonurilor tradiționale de negru mat în favoarea culorilor strălucitoare care evidențiază cadrul premium al modelului Inokim Light 2.

Punte

În general, puntea la Inokim Light 2 este bună.

În primul rând, în ciuda faptului că este o trotineta ultra-compacta, există spațiu amplu pentru a stabili o poziție care se simte confortabil și natural – ceea ce este mai mult decât ceea ce se poate spune pentru fratele său mare, INOKIM Quick 4. Acest model suferă de o punte scurtă de doar 40 cm. Prin comparație, puntea lui Inokim Light 2 este cu 7 cm mai lungă. Puntea oferă și o mulțime de posibilități de stabilitate , datorită unei benzi groase de bandă de prindere care trece prin centrul său. Acest lucru vă menține ferm pozitionat în orice moment.

În al doilea rând, puntea are o gardă la sol de doar 5,5 cm, care este joasa și aduce atât argumente pro, cât și contra. Pe partea de sus, din cauza cât de jos este puntea la pământ, ai senzația că faci surfing pe străzile orașului. Dezavantajul este că puntea se poate răzui pe borduri, ceea ce înseamnă că fie trebuie să construiți viteze pentru a zbura de la capătul unei borduri sau pentru a opri, să ridicați trotineta și să o așezați din nou în jos. Pentru a pune în perspectivă lipsa de degajare, concurenții săi – Apollo City și Turboant X7 Pro – au o gardă la sol de 11 cm, care este puțin peste dublul lui Inokim Light 2.

Roti

O altă zonă în care Inokim Light 2 impresionează este capitolul anvelope. Anterior, cu două anvelope pneumatice de 8,5 inch, INOKIM a modernizat Light 2 pentru a avea o anvelopă fara camera la roata spate.

Prin adăugarea noii tehnologii de anvelope, INOKIM a reușit să elimine cu succes decalajul dintre anvelopele umplute cu aer și cele din cauciuc solid. Pe de o parte, brandurile optează pentru anvelope umplute cu aer pentru a beneficia de experiența confortabilă de pilotaj pe care o oferă, iar pe de altă parte, anvelopele solide sunt alese pentru incapacitatea lor de a obține o pană, ceea ce le face practic fără întreținere. Cu Light 2, INOKIM l-a echipat cu cele mai bune din ambele variante.

Calitate si durabilitate

Dacă sunteți familiarizat cu INOKIM, veți ști totul despre calitatea superioară a construcției. Inokim Light 2, la fel ca restul gamei INOKIM, își menține reputația pentru o calitate excelentă a construcției.

Înainte ca Light 2 să fie modernizat, unul dintre principalele sale dezavantaje a fost lipsa de rezistență la apă, care a fost întotdeauna o înțepătură în coadă. Dar, odată cu adăugarea calificării IPX4, trotineta fiind protejata de stropii de apă din toate direcțiile, putem să ne luăm rămas bun de la singurul factor de calitate a construcției care obișnuia să-l dezamăgească.

Unul dintre principalele motive pentru construcția sa luxoasă este că Inokim Light 2 nu este un model de producție OEM. OEM înseamnă producătorul de echipamente originale – al cărui rol este de a furniza componentele în produsul altei companii.

Un secret puțin necunoscut despre industria trotinetelor este că unele mărci iau unități pre-fabricate și echipează cadrele realizate uniform cu marca lor și baterii diferite. De exemplu, Apollo City este un model OEM al cărui cadru este identic cu Zero 9. În mod similar, Turboant X7 Pro este același model ca Levy plus.

În cazul în care acest lucru diferă de Light 2 este că INOKIM este construit integral, ceea ce înseamnă că fiecare componentă utilizată în trotineta este apartine brandului. În cele din urmă, acest lucru înseamnă că Light 2 este unica pentru INOKIM și acest lucru are mai multe beneficii.

În primul rând, deoarece fiecare componentă a fost proiectată cu detalii suplimentare și este realizată folosind mașini CNC precise care taie bucăți unice dintr-o singură bucată mare de aluminiu, INOKIM produce trotinete care se potrivesc perfect cu suduri zero.

În al doilea rând, toate modelele INOKIM sunt exclusive pentru ele – nicio altă marcă nu le poate replica și, ca urmare, se obține un nivel mai ridicat de calitate a construcției decât modelele care sunt fabricate pentru producția în masă.

De exemplu, designul neted samurai-sabie al tijei telescopice este unic pentru INOKIM, iar detaliile de acest fel fac diferența între trotinetele care au o bună calitate a construcției și cele care sunt minunate.

Greutate si sarcina maxima

Continând cuvântul „Light”(usor) în numele său, Light 2 nu poate fi altceva, dar asa e?
Ei bine, adevărat cu numele său, cântărește doar 13,5 kilograme și, prin definiția noastră de ultra-portabil, nu puteți obține mai mult de la Light 2.

În ceea ce privește sarcina maximă , Inokim Light 2 poate suporta 100 kg greutate a pilotului. Ca regulă generală, vă sugerez să alegeți o trotineta care poate suporta 20 kg mai mult decât greutatea dvs. pentru a obține cea mai bună performanță de la ea. Deci, în cazul lui Light 2, dacă cântărești peste 80 kg, m-aș uita la alte trotinete alternative.

Pliere si transport

Ca multe alte trotinete din consola navetiștilor, Light 2 are un mecanism de pliere care este simplu în design și durează doar câteva secunde pentru a fi utilizat. Dar unde straluceste Inokim Ligth 2 se afla in bogatia sa de alte mecanisme pliante, inclusiv ghidonul care se pliaza paralel cu fiecare parte a tijei, și tija telescopică care micșorează lungimea trotinetei într-o formă ultra-compactă și portabilă, pregătită pentru transport și stivare.

Calitatea calatoriei

Este INOKIM Light 2 confortabil de a fi condus?
De la ghidonul ușor măturat până la puntea grippy, centrul de greutate coborât și anvelopele de 8,5 inch, designul Light 2 se adresează aproape tuturor zonelor necesare pentru confortul pilotului.
În timp ce ghidonul, puntea și anvelopele se combină pentru a oferi stabilitate și manevrabilitate excepționale, Light 2 este limitat la tărâmuri de drumuri și trotuare bine definite – orice dincolo de acest lucru, pe măsură ce începeți să vă aventurați pe teren accidentat va scădea calitatea călătoriei.

În general, Inokim Light 2 are acreditările necesare pentru a oferi un nivel bun de calitate a călătoriei, dar singura zonă care lipsește este un sistem de suspensie. Pentru prețul premium al modelului Light 2, ar fi fost frumos să aibă o formă de suspensie integrată în design. De exemplu, când ne uităm la cel mai apropiat rival al său, Apollo City, acest model are aceleași anvelope umplute cu aer de 8,5 inch, dar le cuplează cu un sistem de suspensie față și spate care elimină vibrațiile.

Lasă un comentariu