DUCATI PRO 3 –-» review

DUCATI PRO 3

Ducati Pro 3 este unul dintre cele mai inovatoare trotinete electrice de pe piață astăzi. Se integrează cu un design elegant, care se integrează perfect în peisajul urban. Tehnologia inovatoare Near Field Communication (NFC), împreună cu aplicația Ducati Urban e-Mobility User, face din Pro-III cea mai avansată trotinetă din gama Ducati Urban. Veți fi cu siguranță impresionat de combinația de aspect elegant, cu un aspect uimitor de negru lucios, un stil delicios și o punte bine orientată.

DUCATI PRO 3

– viteza maxima 25 km/h

– autonomie 50 km

– anvelope 10 inch

-putere motor: 350 w

-durata incarcare: 9 ore

-greutate maxima suportata: 100 kg

Ducati este unul dintre cei mai importanți producători de soluții de mobilitate din lume, de la e-biciclete, biciclete, motociclete și acumtrotinete electrice. Înființată în 1962 în Italia, Ducati este renumită pentru fabricarea de motociclete de curse cu motoare puternice. Compania s-a extins recent la fabricarea de mașini urbane, respectiv trotinete electrice.

Din punct de vedere istoric, fabricarea soluțiilor de mobilitate electronică în producția de masă a fost o sarcină dificilă pentru Ducati. Compania a avut o relație de pornire cu producția de motociclete electrice în ultimii ani. În 2019, Claudio Domenicali, CEO-ul Ducati, a susținut că, compania lucrează la producerea de motociclete electrice, invocând faptul că viitorul sunt autovehicule propulsate electric. Cu toate acestea, compania a renunțat rapid la această declarație, spulberând speranțele de extindere în spațiul de mobilitate electrică, inclusiv trotinetele electrice.

Lucrurile s-au schimbat în 2021, când Ducati a lansat prima sa trotinetă electrică, Ducati Pro-1 Evo, în colaborare cu Centro Stile Ducati și MT Distribution, făcând intrarea în spațiul extrem de competitiv al trotinetelor electrice. Bazându-se pe succesul primelor două iterații, Ducati a lansat cu succes cel de-al treilea scuter entry-level: Ducati Pro 3. Pro 3 este o îmbunătățire semnificativă atât față de Ducati Pro-i Evo, cât și față de e-scuterele Pro-1 plus, oferind o combinație excelentă de viteză, autonomie, confort, inovație și multe altele.

Deci, ce tehnologie revoluționară face ca Pro 3 să fie o bijuterie în linia de e-mobilitate urbană? Pentru început, trotineta integrează aplicația electrică Ducati Urban e-Mobility împreună cu utilizarea tehnologiei inovatoare Near Field Communication (NFC). Cu această tehnologie, puteți porni fără probleme afișajul și puteți porni trotineta pur și simplu prin aducerea tokenului NFC pe afișaj și așteptând apariția semnului „Pass”. Aplicația integrată (de asemenea pe Ducati Pro-1 Evo) este disponibilă pe Google Play Store, iar App Store vă ajută să țineți cont de viteză, autonomie, încărcare a bateriei și multe altele. În plus, aplicația vă informează despre locația scuterului și vă permite să solicitați asistență în timp real prin chat.

Rezumat

Ducati Pro 3 reprezintă cea de-a treia iterație din linia de e-mobilitate a Ducati, bazându-se pe diferitele aspecte ale predecesorilor săi. Acesta adoptă cea mai recentă tehnologie în construcția sa, integrând NFC și o aplicație însoțitoare. Pro 3 susține spiritul sportiv al Ducati, producându-se o performanță impresionantă în ceea ce privește viteza maximă, autonomia, puterea și capacitățile de urcare pe deal (gradabilitate). În plus, Pro 3 vine cu o serie de alte caracteristici, inclusiv anvelope fără cameră de 10”-inch, frâne cu disc față și spate și o punte spațioasă pentru o experiență de pilotaj confortabilă și sigură.

Pro 3 se asortează cu o cutie de design elegantă, cu un design și un stil elegant, cu un luciu negru uimitor, cu un finisaj de culoare roșu și alb. Cu siguranță veți întoarce capul cu această trotinetă mergând la lucru sau doar făcând comisioane. Trotineta este construită din aliaj de magneziu, care are atât proprietăți ușoare, cât și rigide. Ca atare, trotineta poate fi transportată pe distanțe scurte și este suficient de dură pentru a susține utilizarea zilnică și abuzul.

Liniile curbe strânse ale cadrului împreună cu puntea bine orientată fac cel mai mult pentru a oferi un aspect uimitor. Tulpina este relativ groasă și suficient de fermă pentru a oferi o experiență de pilotaj fără oscilații, confortabilă și sigură. În plus, trotineta se pliază într-un pachet relativ compact, permițând portabilitate ușoară în spații compacte, cum ar fi portbagajul unui sedan. Cu toate acestea, la 17kg, Pro 3 este destul de grea pentru a fi transportată in mâna pe distanțe lungi. În general, rămâne portabil pentru transportul pe distanțe scurte.

Ducati Pro 3 se comportă extrem de bine în comparație cu alte trotinete electrice urbane entry-level.Este echipată cu un motor 350W fără perii (putere de vârf de 515W), oferind o accelerație puternică, cu o viteză maximă satisfăcătoare de 25km / h în modul Sport. Cei 36V completează motorul, bateria de 13,0Ah, 468Wh care garantează o autonomie mare, acoperind până la 50 km la o singură încărcare și se încarcă complet în 9 de ore.

Trotineta poate găzdui confortabil conducători cu o greutate de până la 100kg,prin urmare, ideal pentru o categorie largă de conducatori – adulți și adolescenți deopotrivă. Pro 3 poate face față fără probleme urcărilor abrupte de până la 20%, în funcție de greutatea, temperatura și condițiile de drum ale șoferului. Pro 3 este echipată cu un sistem de frânare dublu, care include frână cu disc dublu față și spate, cu KERS pentru siguranță maximă în timpul mersului.

Ca și predecesorul său, Pro 3 este echipat cu anvelope față și spate de 10″ fără cameră, care oferă o amortizare suficientă. În mod intrinsec, trotineta poate oferi stabilitate și confort în ciuda absenței suspensiilor, datorită anvelopelor rezistente la perforare. Puntea spațioasă, care este, de asemenea, acoperită cu cauciuc, îmbunătățește calitatea călătoriei pentru a asigura o stabilitate maximă.

Controlul optim al trotinetei este garantat de afișajul LED de 3,2″. Afișajul informează conducatorul cu privire la valorile esențiale de pilotare, cum ar fi viteza, odometrul, bateria, autonomia etc. Ca un add-on, afișajul este echipat cu un port USB care poate încărca un smartphone sau alte dispozitive în timpul călătoriei. Comenzile trotinetei, inclusiv maneta de accelerație, maneta de frână din dreapta, claxonul, maneta de frână din stânga, și cârligul de blocare, sunt montate intuitiv pe ghidonul ergonomic, asigurând un control fără probleme al scuterului.

Cu un rating de rezistență la apă de IPX4, puteți conduce în siguranță trotineta în ploi ușoare sau pe drumuri umede, fără a vă îngrijora de deteriorarea componentelor electrice.

Performanță

Ducati Pro 3 are reputația de a produce soluții de mobilitate cu două roți, de înaltă performanță, iar Pro 3 nu face excepție. Dar nu înțelegeți greșit, trotineta nu este construită pentru curse. Pro 3 se comportă remarcabil de bine pentru scopul său construit, care este naveta urbană. Trotineta este echipată cu o baterie de 36V, 13,0Ah, 468Wh, care alimentează motorul 350W fără perii cu o putere de vârf de 515W. Cu o astfel de putere imensă, accelerația trotinetei este puternică și poate atinge o viteză maximă de 25 km în modul sport, în timp ce transportă o sarcină maximă de 100kg.

Echipată cu un sistem de frânare dublu, care include frâne duble față și spate, Pro 3 se mândrește cu o distanță de oprire de mai puțin de 6 metri față de viteza maximă. Prin urmare, piloții sunt asigurați de o frânare precisă chiar și în condiții de umiditate, pe pietriș sau sol moale.

Acceleratie si viteza

Ducati Pro 3 are o viteză maximă impresionantă de 25km / h în modul Sport. Trotineta integrează patru moduri de pilotaj, ceea ce îl face ideal atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați. În plus, puteți ajusta limita de viteză în funcție de preferințele personale, de reglementările de viteză ale orașului sau de fluxul de trafic.

Cele patru moduri de pilotaj sunt: Modul PEDESTRU (până la 6km / h), modul ECO (până 15km / h), modul CONFORT (până la 20km / h) și modul SPORT (până la 25km / h). În plus față de modurile cu patru trepte, Pro 3 vine cu tempomat pentru călătorii confortabile și sigure.

Datorită motorului de 350W (putere de vârf de 515 W), piloții se bucură de o accelerație rapidă și puternică. Accelerația cu degetul mare de împingere facilitează controlul accelerației de către piloți. Per total, viteza și accelerația de vârf ale Ducati Pro 3 nu sunt nimic care să te arunce în aer. Această clasă de putere de scuter este pentru navetă simplă și constantă sau călătorii locale scurte.

Urcare

Ducati Pro 3 susține o ascensiune de 20% pe deal, dar luând în considerare ratingul scăzut al motorului, este foarte puțin probabil ca trotineta să poată realiza acest lucru. Cu toate acestea, dacă ar face-o, sau s-ar apropia de 20%, ar face Pro 3 unul dintre cele mai bune trotinete de urcare în categoria navetistilor. De asemenea, este important să rețineți că capacitatea de urcare pe deal depinde de mai mulți factori, cum ar fi condițiile de drum, greutatea pilotului, încărcarea bateriei și temperatura.

Baterie si autonomie

Durata de viață a bateriei Ducati Pro 3 este unul dintre punctele sale forte de vânzare. Trotineta este echipată cu o baterie de 36V, 13,0Ah, 468Wh, care se încarcă complet în mai puțin de 9 de ore. Bateria poate oferi o autonomie declarată de producător de 50 km. Cu toate acestea, gama declarată este în condiții optime, pe care cu greu le veți obține în timpul mersului în scenarii de zi cu zi.

Într-un test din viața reală, trotineta a finalizat 29km km cu o singură încărcare cu un conducator de 70kg km, mergând pe o pistă relativ plată, cu pante minore. Puteți obține, de asemenea, până la o rază de 40km km în timp ce călătoriți ultra economic. Dar, ai putea la fel de bine să mergi pe jos, deoarece nu ar fi mare diferență între a merge cu această viteză și a merge pe jos.

Autonomia maximă în condiții reale depinde de mai multe variabile, inclusiv de teren (autonomia este mai mare atunci când conduceți pe o suprafață netedă decât atunci când conduceți pe drumuri accidentate și pante), de greutatea utilizatorului (cu cât utilizatorul este mai greu, cu atât intervalul este mai scurt), de temperatură, de întreținere (reîncărcarea la timp și întreținerea corectă măresc autonomia), Viteza și stilul de conducere (conducerea lină și la viteză constantă extinde autonomia, accelerația și manevrarea agresivă reduc intervalul).

Configuratie motor

Ducati Pro 3 este echipată cu un singur motor de butuc spate fără perii, cu o putere nominală continuă de 350W și o putere nominală de vârf de 515W. Acesta este același motor montat la Ducati Pro-II, doar că poate obține o putere de vârf mai mare pentru un cuplu suplimentar.

Constructie si calitate

De departe, puteți spune cu siguranță că Pro 3 este un produs Ducati datorită construcției premium, robuste. Construit din aliaj de magneziu, fiecare parte a Pro 3 strigă calitate și inginerie de top. Cadrul din aliaj de magneziu ranforsat este suficient de dur și de robust pentru a transporta o sarcină maximă de 100 kg. Ca atare, trotineta este perfectă pentru o gamă largă de conducatori, inclusiv adulți mai grei. În plus, aliajul de magneziu utilizat în construcție este cu 33% mai ușor decât aluminiul, menținând greutatea totală la un minim.

Alte componente esențiale ale trotinetei, cum ar fi aripile, sunt fabricate din plastic de mare capacitate, care garantează durabilitatea. Trotineta are un cockpit elegant, cu ghidon ergonomic, acoperit cu cauciuc, LED ultra-luminos, accelerație, manete de frână, claxon și faruri.

Totuși, pe construcție, Ducati Pro 3 are o punte bine orientată, construită din aliaj de magneziu. Partea superioară a punții este acoperită cu cauciuc pentru a oferi o tracțiune mai bună pentru conducator. Puntea este destul de spațioasă și oferă o gardă decentă la sol pentru a trece fără probleme peste obstacolele rutiere. Bateria este găzduită sub punte, dar este abia vizibilă, fără proeminență. Aripile din spate și din față sunt atașate la punte, care sunt utile pentru a proteja scuterul și conducatorul de mizerie. Puntea este, de asemenea, prevăzută cu un suport elegant, care vine la îndemână în timpul parcării.

În general, Ducati Pro 3 încorporează un design modern, curat, care este destul de atrăgător pentru ochi. Totul este corect la locul lui, fără nici o proeminență. Finisajul uimitor de culoare negru, cu accente de culoare roșie și albă pe cadrul ghidonului și pe părțile laterale ale punții completează și mai mult măiestria excelentă și atenția la detalii pe care Ducati o pune în realizarea acestei unități.

Suspensie si confort

Din păcate, Ducati Pro 3 nu are suspensie, ceea ce este destul denegativ având în vedere gama sa de prețuri. Ceea ce este mai rău este că predecesorul a oferit o suspensie spate pe care Ducati a retras-o complet din această versiune. Cu toate acestea, scuterul oferă în continuare călătorii netede și stabile datorită anvelopelor față și spate de 10 inch, care oferă un nivel satisfăcător de amortizare pe un drum asfaltat/suprafețe pavate. Dar, nu vă așteptați ca plimbarea să fie prea confortabilă pe terenuri neuniforme – trotineta este cu siguranță mai potrivită pentru suprafețe netede pavate.

Caliatea plimbării

În ciuda lipsei de suspensii, Ducati Pro 3 oferă în continuare o calitate remarcabilă a călătoriei pe terenuri urbane tipice, datorită anvelopelor fără cameră de 10 inch. Calitatea călătoriei este cu siguranță mai bună decât majoritatea celorlalte trotinete electrice fără suspensie și merită credit. Calitatea remarcabilă a călătoriei este atribuită și unei serii de caracteristici, inclusiv puntea spațioasă bine orientată, cauciucată, controlul vitezei de croazieră, motorul silențios, ghidonul ergonomic cauciucat, lumini și claxoane pentru siguranță și eficiență în timpul călătoriei pe timp de noapte, precum și cele patru moduri de deplasare cu viteze limitate. În general, calitatea călătoriei este impresionantă.

Lumini

Ducatii Pro 3 este echipată cu LED-uri față și spate. Cel mai vizibil este farul încorporat în tija imediat sub ghidon și chiar sub afișajul cu LED-uri. Această lumină este puțin mai strălucitoare decât cele de deasupra roții, dar nu corespunde cu ceea ce v-ați aștepta de la un far cu design premium.

Este important de remarcat faptul că această lumină este destinată în principal utilizării în orașe cu iluminare stradală amplă. Dacă intenționați să utilizați Pro 3 într-o zonă mai rurală, poate doriți să luați în considerare modernizarea luminii.

Există, de asemenea, un set de lumini situate deasupra roții. Aceste lumini sunt doar pentru aspect și nu servesc drept faruri. În timp ce acestea nu pot fi foarte luminoase, ele dau trotinetei un aspect mai agresiv atunci când călăresc pe timp de noapte.

Partea din spate are o lumină de frână simplă, care are o luminozitate adecvată, asigurându-vă că sunteți întotdeauna vizibil pentru ceilalți participanți la trafic. Trotineta are, de asemenea, reflectoare pe furcile din față care îmbunătățesc vizibilitatea în timpul călătoriilor de noapte.

Frâne

Pentru a completa performanța impresionantă și pentru a asigura siguranța piloților, Ducati Pro 3 este echipat cu un sistem eficient de frânare care include etriere/discuri antrenate prin cablu față și spate cu KERS (sistem de recuperare a energiei cinetice). Sistemul KERS vine la îndemână pentru a prelungi autonomia prin transformarea energiei cinetice valorificate de la frânare în energie electrică, care este apoi canalizată către baterie pentru stocare.

Afișaj și control

Afișajele au devenit obișnuite pe trotinetele de navetă. Ducati Pro 3 este echipat cu un afișaj LED de 3,2″, care permite monitorizarea și gestionarea ușoară a tuturor funcțiilor trotinetei, inclusiv alegerea între cele patru moduri de pilotare. Afișajul trotinetei vă informează despre viteza curentă a scuterului, nivelul bateriei, distanța totală parcursă, distanța de o singură călătorie, farurile aprinse/stinse, Mod deplasare, tempomat pornit/oprit și Bluetooth pornit/oprit.

Afișajul este, de asemenea, utilizat pentru a porni/opri trotineta prin blocarea motorului integrată în sistem. Pentru a porni trotineta, puteți fie să aduceți cardul cu simbol NFC aproape de afișaj și să așteptați apariția semnului „Pass”. Alternativ, trotineta poate fi pornită de aplicația Ducati Urban e-Mobility prin intermediul butonului de blocare/deblocare din meniul de setări. Afișajul este, de asemenea, echipat cu un port USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice utilizând un cablu USB.

Zona de control a trotinetei este aranjată subliminal pentru a facilita o experiență mai curată și mai concentrată a utilizatorului. Capetele din stânga și din dreapta ale ghidonului au fost echipate cu mânere cauciucate, oferind călătorii confortabile și echilibrate, prevenind oboseala încheieturilor în timpul călătoriilor lungi. Manetele de frână sunt amplasate pe fiecare parte a ghidonului, cu maneta din dreapta acționând frâna față, iar cea din stânga acționând partea din spate.

Lângă maneta de frână din dreapta se află accelerația, cu claxonul amplasat lângă partea stângă a afișajului. Există, de asemenea, un cârlig de blocare sub tijă pentru a ține tija pe punte odată ce trotineta fost pliată, permițând ușurința portabilității. În general, zona de control este bine aranjată, integrând o abordare curată, minimalistă – afișajul și comenzile sunt intuitive și perfecte atât pentru piloții experimentați, cât și pentru cei începători.

Lasă un comentariu